Відпливу коштів із депозитів «Сенс Банку» не спостерігається - Фонд гарантування

Відпливу коштів із депозитів «Сенс Банку» не спостерігається - Фонд гарантування

Укрінформ
Впродовж останньої доби клієнти АТ «Сенс Банк» відкрили депозитних вкладів на ₴330 мільйонів, що понад утричі більше, ніж за добу до цього.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування за результатами діяльності тимчасової адміністрації в АТ «Сенс Банк» станом на 14:00 21 липня.

"На підставі рішення Кабінету Міністрів України про участь держави у виведенні з ринку АТ «Сенс Банк» виконавчою дирекцією Фонду затверджено план врегулювання АТ «Сенс Банк», згідно з яким права власності на акції банку передаються державі в особі Міністерства фінансів України, без пошуку інших інвесторів. Забезпечено сталу операційну діяльність банку, сервіси працюють у звичайному режимі", - йдеться у повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що відпливу коштів з рахунків клієнтів не спостерігається. Більше того, впродовж останньої доби клієнти відкрили депозитних вкладів на загальну суму 330 млн грн, що понад утричі більше, ніж за добу до цього.

Читайте також: Клієнти «Сенс банку» не відчують незручностей, пов'язаних зі зміною власника – Фонд гарантування

ФГВФО продовжує здійснювати всі передбачені законодавством заходи для забезпечення продажу акцій АТ «Сенс Банк» Міністерству фінансів України. Після набуття державою власності на акції банку тимчасову адміністрацію у «Сенс Банку» буде припинено.

Як повідомлялося, 20 липня правління Національного банку ухвалило рішення вивести з ринку системно важливий банк АТ «Сенс Банк» та звернулося з пропозицією до Кабінету Міністрів України щодо участі держави в цій процедурі. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про участь держави у виведенні банку з ринку для забезпечення стабільності фінансової системи України і захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-