Fitch покращило рейтинг стійкості Ощадбанку

Fitch покращило рейтинг стійкості Ощадбанку

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг стійкості Ощадбанку з рівня «СС» до рівня «ССС-».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Ощадбанку.

«У результаті перегляду рейтингів Ощаду агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг стійкості банку з рівня «сс» на рівень «cсс-», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке рішення було ухвалене з огляду на вищу стійкість якості активів та кращу дохідність і прибутковість, ніж очікувалося агентством раніше.

Зниження зазнав «рейтинг підтримки акціонером», що відображає побоювання агентства щодо ймовірності докапіталізації банку у випадку істотної нестачі капіталу в умовах війни та розрахунку на регуляторні послаблення.

Втім, як зазначають у банку, наразі Ощадбанк добре капіталізований: показник адекватності його регулятивного капіталу на 1 червня 2023 року становить 13,71% при нормативі НБУ 10%.

Читайте також: Ощадбанк продовжив дію карток до кінця літа

«Результати перегляду рейтингу підтверджують те, що Ощадбанк поступово пристосувався до роботи в умовах повномасштабної війни. Ощад не припиняв стабільно обслуговувати українців, чим покращив лояльність клієнтів, кількість яких за час великої війни зросла», - прокоментував голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Як повідомлялось, міжнародна рейтингове агенство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті на рівні CC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-