Режим роботи ГЕС змінюється, щоб зменшити надходження води у Каховське водосховище

Режим роботи ГЕС змінюється, щоб зменшити надходження води у Каховське водосховище

Укрінформ
НЕК «Укренерго» разом з ПрАТ «Укргідроенерго» опрацьовують сценарії подальшої збалансованої роботи енергосистеми з урахуванням наслідків руйнування Каховської ГЕС.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Змінюється режим роботи гідроелектростанцій для того, щоб зменшити обсяг води, яка поступає в Каховське водосховище аби зменшити затоплення", - йдеться у повідомленні.

В енергокомпанії зауважили, що виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Однак через тривалі ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС, в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, тому упродовж дня необхідно розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечора на інші періоди доби.

«Укренерго» повернуло в роботу одну з магістральних ліній, яка була пошкоджена внаслідок масованої ракетної атаки ворога, що підвищило надійність живлення одразу кількох областей у центральному регіоні. Ремонти продовжуються на всіх енергооб’єктах, пошкоджених під час 15 масованих ракетних ударів та 18 дронових атак росіян по енергосистемі.

Експорт здійснюється у Польщу з 10 до 15 години, імпорт зі Словаччини - з 16 до 19 години. У вечірній пік споживання імпорт та експорт відсутні.

На Сумщині внаслідок обстрілів окупантами є пошкодження мереж обленерго. Ворог обстріляв також територію однієї з електростанцій на Донеччині, станція працює. Нових пошкоджень у магістральних мережах немає.

Читайте також: Франція заявила, що готова допомогти Україні подолати наслідки руйнування греблі Каховської ГЕС

Як повідомлялось, окупанти здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станція повністю зруйнована. Через підрив водосховища є ризики підтоплення енергетичних об’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що очолить місію, яка наступного тижня поїде на Запорізьку АЕС після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-