Prozorro проводитиме закупівлі за стандартами Світового банку уже в червні

Prozorro проводитиме закупівлі за стандартами Світового банку уже в червні

Укрінформ
Можливість проводити закупівлі відповідно до вимог міжнародних тендерних процедур Світового банку (World Bank) буде реалізована в Prozorro до кінця червня.

Про це повідомив гендиректор Prozorro Микола Ткаченко в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми працюємо над тим, аби в ключових моментах відповідати стандартам закупівельної політики Світового банку та інших великих донорських організацій. Першим свої рекомендації нам справді надав World Bank, і ми разом з ними синхронізували всі технічні завдання та поетапно розробляємо для них окрему процедуру», – сказав Ткаченко.

За його словами, вона передбачає опціональні аукціони, тобто коли замовник сам обиратиме, чи потрібен йому аукціон у конкретній закупівлі, також можливість подачі пропозиції у різній валюті та власний механізм оскарження. Кінцева мета — щоб усі закупівлі для потреб відбудови України, які будуть відбуватися за кошти міжнародних донорів, проходили через систему Prozorro.

Читайте також: Аукціони на Prozorro.Продажі з початку року вже принесли бюджетам понад ₴2 мільярди

«Процедуру для World Bank ми маємо реалізувати до кінця червня. І відповідно вони вже зможуть проводити свої закупівлі в Prozorro», – додав Ткаченко.

Як повідомлялося, система електронних закупівель Prozorro, включаючи каталоги Prozorro Market, відповідає вимогам до електронних закупівель, які фінансуються Світовим банком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-