Національний банк зберіг облікову ставку на рівні 25%

Національний банк зберіг облікову ставку на рівні 25%

Укрінформ
Національний банк України ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні 25%.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку України Андрій Пишний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку на рівні 25% річних", - сказав Пишний.

За словами голови НБУ, це підтримає ефекти від попередніх заходів із посилення привабливості гривневих активів, дасть змогу й надалі забезпечувати стійкість валютного ринку та формувати належні передумови для збереження сталого тренду на зниження інфляції та пом’якшення найбільш обтяжливих валютних обмежень.

Читайте також: НБУ розпочинає оцінку стійкості банків

Як зазначив Пишний, оновлений макропрогноз Національного банку передбачає, що цикл зниження облікової ставки розпочнеться у четвертому кварталі 2023 року.

"Оновлений макропрогноз передбачає початок циклу зниження облікової ставки в четвертому кварталі 2023 року", - сказав голова НБУ.

За його словами, Нацбанк готовий коригувати час і темп зміни облікової ставки з огляду на подальший розвиток подій на валютному ринку, інфляційну динаміку та стійкість міжнародної підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України у січні 2022 року підняв облікову ставку до 10%. З початком військової агресії облікова ставка залишалася незмінною. Однак уже 3 червня 2022 року облікову ставку було підвищено з 10 до 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-