Новий сценарій реструктуризації - Нафтогаз очікує на конструктивну позицію власників єврооблігацій

Новий сценарій реструктуризації - Нафтогаз очікує на конструктивну позицію власників єврооблігацій

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» розраховує на конструктивну позицію тримачів єврооблігацій щодо запропонованого раніше сценарію реструктуризації. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії

«Стратегічна мета Нафтогазу – відновлення довіри партнерів компанії. Наразі чекаємо на зворотній зв’язок тримачів єврооблігацій. Впевнений, скоро знайдемо рішення, яке підійде і нашій країні, і бондхолдерам», - наголосив голова правління НАК Олексій Чернишов.

За його словами, наразі компанія спільно з фінансовим радником Lazard Frères SAS опрацьовує зворотній зв’язок інвесторів для підготовки вже формальної пропозиції з реструктуризації. 

Чернишов додав, що на формування робочого сценарію передусім вплинули два важливих фактори: позиція власників єврооблігацій, наскільки це дозволяє ситуація, а також обмеження, накладені урядом у зв’язку з війною, та пов’язані з нею руйнування інфраструктури компанії.

Читайте також: Україна завдяки призупиненню виплат за боргами заощадила $6 мільярдів - Мінфін

Як повідомлялось, у липні 2019 року Нафтогаз залучив фінансування на міжнародному ринку капіталу через випуск єврооблігацій на суму 600 млн євро та 335 млн дол. Компанія розмістила п’ятирічні облігації в євро з дохідністю 7,125% та трирічні в доларах з дохідністю 7,375%.

Через три місяці, у листопаді, НАК розмістив 7-річні єврооблігації на суму 500 млн дол. під 7,625% річних. Загальний обсяг всіх трьох випусків євробондів оцінюється в близько 1,5 млрд доларів.

Вже у липні 2022 року уряд пішов на дефолт за єврооблігаціями Нафтогазу, не дозволивши виконати зобов’язання перед держателями євроблігацій щодо здійснення необхідних платежів для сплати основної суми і відсотків (щодо випуску 2022) та відсотків (щодо випуску 2024 року).

Вже 10 березня 2023 року НАК запропонував інвесторам новий сценарій реструктуризації боргових зобов’язань Нафтогазу за єврооблігаціями з терміном погашення у 2022 та 2026 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-