Суд арештував майже 2,5 тисячі тонн залізної руди виробництва рф

Суд арештував майже 2,5 тисячі тонн залізної руди виробництва рф

Укрінформ
Суд арештував майже 2,5 тисячі тонн залізної руди виробництва російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури виявлено та арештовано майже 2 500 тонн залізної руди, що належать російській групі компаній АО «Холдинговая компания «Акционерное общество Металлоинвест», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Суд арештував банківські рахунки Полтавського ГЗК, що належить мільярдеру-втікачу

За даними слідства, суб’єкти господарської діяльності держави-агресора ввезли на митну територію України залізну руду та планували переправити морським транспортом до третіх країн з метою подальшої її реалізації.

Однак, реалізувати товар не вдалося, приховану сировину правоохоронці виявили на території однієї із залізничних станцій Одеської залізниці та вилучили в ході обшуків.

Орієнтовна вартість вилученої руди складає близько 40 млн грн.

Читайте також: Суд арештував 170 вагонів російських і білоруських міндобрив на 100 мільйонів

Наразі вирішується питання про передачу майна в АРМА. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, здійснюють слідчі Нацполіції, за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України (ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у лютому в управління АРМА передали раніше арештовані в декількох морських портах України 166 тисяч тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн, яка є власністю іноземної компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-