НБУ розширює співпрацю з міжнародним центральним депозитарієм цінних паперів Clearstream

НБУ розширює співпрацю з міжнародним центральним депозитарієм цінних паперів Clearstream

Укрінформ
Національний банк України та міжнародний центральний депозитарій цінних паперів Clearstream розширюють "лінк", що поєднує українські ринки капіталу з міжнародними фінансовими ринками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Зокрема, досягнуто домовленостей щодо розширення існуючого "лінку" з Clearstream та включення додаткових видів активів до переліку фінансових інструментів, що обслуговуватимуться через нього", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки розширенню "лінку" іноземні інвестори матимуть можливість здійснювати на лише операції з державними цінними паперами України, а й з іншими фінансовими інструментами повоєнного відновлення.

Із цією метою Clearstream за сприяння Міністерства фінансів України відкриє рахунок у цінних паперах номінального утримувача в Національному банку України. За оцінками Національного банку, відповідний крок сприятиме зростанню транскордонних інвестицій, підвищенню ліквідності українського ринку капіталів та підтримає цей ринок насамперед в частині інструментів післявоєнної реконструкції та відновлення зруйнованої інфраструктури та економіки України.

"Зважаючи на очікувані плани повоєнного відновлення України, НБУ радий запропонувати надійне та технологічно готове рішення, яке дасть змогу і надалі розширювати "лінк" та забезпечить доступ клієнтам Clearstream до повоєнних фінансових інструментів. Налагодження подальшої співпраці з Clearstream сприятиме розширенню кола інвесторів та може стати однією з тих рушійних сил, що забезпечать відновлення інфраструктури України", – сказав голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте також: Банки поліпшили оцінки показників та перспектив кредитування - НБУ

Як повідомлялось,  у 2019 році Clearstream вийшов на український ринок капіталів і запустив "лінк" з депозитарієм НБУ. Це дало змогу забезпечити доступ іноземних інвесторів до ринку державних цінних паперів, номінованих у гривні.

Clearstream – провайдер пост-торговельної інфраструктури на фінансових ринках, що входить до Deutsche Börse Group. Він є одним з найбільших міжнародних депозитаріїв у світі, що забезпечує зберігання локальних та міжнародних цінних паперів, а також проводить розрахунки за такими цінними паперами. Clearstream забезпечує доступ до 59 локальних ринків цінних паперів та зберігає активи вартістю 16 трлн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-