Програма «Власна справа» буде продовжена на 2023 рік – Держслужба зайнятості

Програма «Власна справа» буде продовжена на 2023 рік – Держслужба зайнятості

Укрінформ
На програму зі створення та розвитку бізнесу «Власна справа» у 2022 році було спрямовано 543 млн грн; цьогоріч фінансування програми буде продовжено.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомила директор Державної служби зайнятості (ДСЗ) Юлія Жовтяк.

«Урядова програма «Власна справа» із надання мікрогрантів на розвиток або створення власного бізнесу в 2022 році була в нас найбільш популярною. На найближчому засіданні уряду має бути ухвалено рішення про її продовження у цьому році. Очікується, що вона запрацює з 1 лютого», - сказала Жовтяк.

Читайте також: На одне місце - дев'ять людей: у Держслужбі зайнятості розповіли про ситуацію на ринку праці

За інформацією Служби зайнятості, торік за програмою «Власна справа» було подано майже 16 тис. заявок на отримання мікрогрантів. Позитивне рішення було прийнято щодо 3 321 заявки.

Загалом на створення або розвиток власного бізнесу в межах програми «Власна справа» з державного бюджету було виділено 543 млн грн, що дає змогу створити майже 9 тис. нових робочих місць.

«Серед тих, хто отримав мігрант, 61% є фізособами-підприємцями, які вже провадять свою діяльність і скористалися програмою для вдосконалення  та розвитку свого бізнесу. 12% - це юридичні особи, а 27% - фізичні особи, які досі  не займалися підприємницькою діяльністю. Але завдяки «Власній справі» вони зареєструють бізнес і почнуть роботу», - зауважила очільниця ДСЗ.

Читайте також: До «Армії відновлення» вже долучились 4,5 тисячі безробітних

Як повідомлялося, у 2022 році за рішеннями уряду в межах проєкту "єРобота" фактично надано гранти 2530 отримувачам на загальну суму 1 555,09 млн грн. У тому числі мікрогранти на створення чи розвиток власної справи виплачено 2319 отримувачам на суму 542,72 млн грн, гранти переробним підприємствам - 178 отримувачам на суму 958,61 млн грн, гранти на садівництво - 30 отримувачам на суму 39,74 млн грн, гранти на розвиток тепличних господарств - трьом отримувачам на суму 14,02 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-