Уряд ухвалив рішення про розмір гарантійної частки об'єктів будівництва

Уряд ухвалив рішення про розмір гарантійної частки об'єктів будівництва

Укрінформ
Кабінет Міністрів врегулював питання речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому, аби стимулювати будівельну галузь та дати поштовх для розвитку програми "є Оселя".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Мінімальний розмір гарантійної частки будівництва об’єктів, що будуть споруджені в майбутньому, становитиме 10% загальної площі для Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова, 5% - для всіх інших населених пунктів країни. Згідно із законодавством, ця частка обтяжуватиметься державою, тобто, фактично, перебуватиме в заставі до моменту повної здачі об’єкта",- йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення на виконання Закону України «Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому», затвердив Кабінет Міністрів на засіданні 3 січня 2023 року.

«Ухвалено виважене і ретельно прораховане рішення. Яке, по-перше, зберігає наявні стимули роботи будівельної галузі <...> По-друге, мотивуватиме забудовника завершувати об’єкти будівництва, щоб зняти з нього обтяження та отримати прибуток. По-третє, надає достатні гарантії для завершення будівництва третіми особами в результаті настання визначених законом обставин", - пояснив перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Він зазначив, що рішення важливе також з огляду на запуск програми іпотечного кредитування "єОселя" на ринку первинної нерухомості.

Читайте також: Ринок іпотечного кредитування майже зупинився - НБУ

Як повідомляв Укрінформ, програма "єОселя" стартувала в жовтні 2022 року. На першому етапі іпотечний кредит під 3% можуть отримати військові, правоохоронці, педагогічні і медичні працівники, науковці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-