Укрзалізниця отримала відстрочення виплат за єврооблігаціями на 2 роки

Укрзалізниця отримала відстрочення виплат за єврооблігаціями на 2 роки

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» завершила процедуру голосування кредиторів за реструктуризацію виплат по двох випусках євроблігацій на загальну суму 895 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці.

«У результаті холдерами прийняті пропозиції компанії - аналогічно суверенному боргу виплати по процентах та основному боргу перенесені на 2 роки. Погашення за єврооблігаціями, які були випущені у 2019 році, з 2024 року перенести на 2026 рік, а випущених у 2021 році — з 2026 року на 2028 рік відповідно. Виплати купонів, які припадали на 2023–2024 роки, перенесені до січня 2025 року з можливістю їх капіталізації», – зауважив міністр.

Кубраков наголосив, що відтермінування виплат за єврооблігаціями дозволить знизити навантаження на ліквідність компанії та сприятиме стабільній роботі УЗ і безперервним залізничним перевезенням вантажів і пасажирів.

Крім того, вивільнені фінансові ресурси компанія зможе використати для ремонту пошкодженої залізничної інфраструктури та рухомого складу, відновлення сполучення з деокупованими територіями.

Читайте також: Нафтогаз домовився про відтермінування виплат за єврооблігаціями

Як повідомлялося, у 2021 році АТ "Укрзалізниця" залучило фінансування в розмірі 300 млн доларів США шляхом випуску облігацій терміном на 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-