На порталі «Дія» повноцінно запускають послугу «єОселя»

На порталі «Дія» повноцінно запускають послугу «єОселя»

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації повноцінно запускає в застосунку «Дія» послугу доступного кредитування «єОселя», в межах якої українці зможуть отримати іпотеку на отримання житла.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу «єОселя: перші результати програми та презентація в застосунку «Дія», передає кореспондент Укрінформу.

«Одна з послуг, в якій ми фундаментально змінили процес, це – «єОселя». Раніше, щоб отримати іпотеку, люди ходили в банки, збирали документи та постійно витрачали час на різні додаткові процеси. Дія все спрощує, адже тепер все можна зробити в застосунку лише в кілька кліків. А відповідь від банків про отримання кредиту може надійти протягом 5-7 хвилин», - зазначив міністр.

За його словами, на першому етапі програми, що стартував із 1 жовтня, можуть взяти участь військовослужбовці, правоохоронці, педагоги, медики, науковці. Для них передбачені максимально пільгові умови позики.

«Нашим завданням було розробити технічну частину послуги. Дія автоматично підтягує дані з 11 реєстрів. А це – понад 300 полів заяв. При цьому подати заяву можна одночасно в один чи в п'ять банків, а не ходити до них, що дуже зручно», - додав Федоров.

Читайте також: В Україні відібрали ще 500 родин, які отримають пільгову іпотеку

Як повідомлялось, станом на 21 грудня за державною програмою іпотечного кредитування видано вже 277 пільгових кредитів на 358,8 млн грн. Переважну більшість із них отримали військовослужбовці та силовики – близько 85% від усіх виданих позик.

Із жовтня на порталі «Дія» у тестовому режимі запрацювала програма доступного кредитування для українців «єОселя», яка дозволяє отримати кредит на житло з пільговими ставками 3% для чотирьох категорій або 7% – для всіх інших категорій.

Пільгові кредити під 3% на житло можуть отримати військовослужбовців за контрактом, захисники України, силовики та їхні родини, а також медики, педагоги, науковці, які працюють у державному та комунальному секторах.

Умови кредитування за програмою: пільгова відсоткова ставка; максимальний термін кредитування – до 20 років; мінімальний перший платіж – не менше 20% від суми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-