Нацбанк поки не бачить підстав для повернення до плаваючого курсу

Нацбанк поки не бачить підстав для повернення до плаваючого курсу

Укрінформ
Національний банк поки притримуватиметься фіксованого курсу, так як не бачить підстав для повернення до плаваючого курсу гривні.

Як передає Укрінформ, про це голова НБУ Андрій Пишний сказав в інтерв'ю Forbes.

"Фіксований курс – це теж відхід від ринкових принципів, але з іншого боку – вимушена річ. Плаваючий курс та інфляційне таргетування – те, до чого НБУ важко йшов, це базові речі, які я підтримую. Але фіксований курс дозволив вгамувати ситуацію, взяти її під контроль і забезпечити якір для населення та бізнесу в умовах ідеального шторму. Спільна позиція ключового персоналу НБУ – фіксований курс ще має відігравати певний час свою роль. І я її підтримую", - сказав Пишний.

Він зазначив, що у Нацбанку поки не бачать підстав для перепривʼязки курсу, однак і повернення до плавання вважають передчасним.

Читайте також: Зеленський підписав закон про Держбюджет-2023

"Це не означає, що поточна прив’язка – це назавжди. Рано чи пізно ми повернемося і до плаваючого курсу, і до інфляційного таргетування, але тоді, коли це буде дійсно доречно", - підкреслив голова НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Нацбанк 21 липня скоригував офіційний курс гривні до долара США на 25% - до 36,5686 грн/дол. США.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-