Аграріям подовжили пільгове кредитування

Аграріям подовжили пільгове кредитування

Укрінформ
Уряд пролонгував пільгові кредити для аграріїв. За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» до 31 жовтня можна буде отримати до 90 млн гривень.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає Укрінформ.

«Аграрії зможуть на вигідних умовах отримувати нові кредити для забезпечення збору врожаю у межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Максимальна сума кредиту – 90 млн грн. Термін дії – до 31 жовтня», — йдеться в повідомленні.

Крім того, з 6 місяців на рік пролонговано кредити за ставкою 0% річних, які навесні надавалися під посівну кампанію.

В Мінагрополітики зазначають, що до 31 жовтня уповноважені банки прийматимуть заявки від с/г товаровиробників на отримання кредиту в розмірі до 90 млн грн. Відсотки і надалі сягатимуть від 0% до 9%, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

Наголошується, що на реалізацію інвестиційного проєкту та на рефінансування заборгованості кредит надаватиметься максимум на п'ять років, для фінансування оборотного капіталу — максимум на три роки.

Читайте також: З початку року аграрії отримали позик на понад ₴50 мільярдів

Позичальники, які протягом березня–травня залучали пільгове кредитування під 0% і мали здійснити виплати за цими кредитами уже в серпні 2022 року, тепер можуть це зробити до лютого 2023 року.

Як повідомлялося, відповідно до урядового рішення від 18 березня, було розширено програму «Доступні кредити 5-7-9%». Аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. За пільговою програмою у 2022 році аграрії залучили майже 51,4 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-