За програмою «єРобота» видали перші 13 грантів для розвитку садівництва

За програмою «єРобота» видали перші 13 грантів для розвитку садівництва

Укрінформ
Станом на 5 серпня вже видано 13 грантів для створення або розвитку садів, ягідників та виноградників за урядовою програмою «єРобота».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України у Телеграмі.

Зазначається, що гранти отримали агропідприємства з Одеської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Волинської, Чернівецької та Закарпатської областей.

Площі угідь для садівництва заявників варіюються від 1,34 до 25 га, як і суми гранту: від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача. Загальна площа становить 177,39 га на суму 45,8 млн грн.

«Це перші погоджені заявки на гранти з садівництва. Реалізація цих проєктів дасть поштовх до створення робочих місць у сільській місцевості, а також виведе на ринок якісну українську продукцію», – наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Найбільш актуальні напрями, за якими аграрії подавали заявки на грант, - це вирощування лохини, чорниці, яблуневих і грушевих садів та ліщини.

Читайте також: Кабмін надасть безповоротні гранти на створення садів та теплиць – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, за програмою “єРобота” підприємці можуть отримати компенсацію для створення власного садового господарства площею до 25 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-