У справі про заволодіння коштами Укрекоресурсів оголосили нові підозри – САП

У справі про заволодіння коштами Укрекоресурсів оголосили нові підозри – САП

Укрінформ
Правоохоронці оголосили нові підозри в справі про заволодіння коштами державного підприємства "Укрекоресурси" на суму понад 13 мільйонів гривень під час виконання договорів на закупівлю автоматів з прийому використаної тари (фандоматів).

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

Підозри оголошені сьогодні, 4 серпня, детективами Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів САП директору та фактичному власнику приватного товариства.

За даними слідства, під виглядом виконання договорів поставки автоматів з прийому використаної тари група осіб заволоділа коштами Укрекоресурсів. Для приховання цього злочину та з метою створення видимості виконання договору, держпідприємству були передані за підробленими документами неробочі апарати.

Встановлено, що, використовуючи підроблені документи про походження та вартість поставленого обладнання, під заставу тих же неробочих фандоматів фігуранти отримали в банківській установі кредит на понад 8,7 млн грн, якими також заволоділи.

Зловмисникам повідомлені підозри за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Суд заарештував ексдиректора Укрекоресурсів із заставою у 3,7 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, у червні правоохоронці затримали ексдиректора державного підприємства “Укрекоресурси” за підозрою в розкраданні 13,69 млн грн на купівлі техніки для переробки вторинної сировини.

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому посадовцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-