Обшуки на Закарпатській митниці пов'язані з незаконним переміщенням валюти і товарів

Обшуки на Закарпатській митниці пов'язані з незаконним переміщенням валюти і товарів

Укрінформ
На Закарпатській митниці проводиться вилучення документів у межах раніше порушених кримінальних справ про вивезення незадекларованих валютних цінностей і дорогих товарів.

Про це повідомляється на сторінці митниці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Закарпатська митниця офіційно повідомляє, що сьогодні, 27 липня, правоохоронні органи проводять вилучення документів у межах раніше порушених кримінальних проваджень щодо можливих фактів незаконних переміщень через кордон валютних цінностей на митному посту «Вилок» та дороговартістних товарів (гаджетів) на митному посту «Лужанка»", - йдеться у дописі.

Раніше депутат Ужгородської міської ради Віталій Глагола повідомив про проведення обшуків на КПП "Лужанка" на кордоні з Угорщиною.

У березні Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо інспекторів митного посту "Вилок" Закарпатської митниці, які пропустили через кордон машини відомих бізнесенів Григорія та Ігоря Суркісів без перевірки та декларування.

Водночас, за попередніми даними, на митному пості в Угорщині Суркіси задекларували до ввезення в країну великі суми готівкою.

Читайте також: Через Закарпатську митницю переміщено понад 800 тисяч тонн зернових до ЄС

Досудове розслідування проводиться за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-