Україна запропонує держателям євробондів відтермінувати платежі на два роки

Україна запропонує держателям євробондів відтермінувати платежі на два роки

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої доручив Міністерству фінансів розпочати переговори з держателями євробондів про добровільне відтермінування платежів за облігаціями на 24 місяці.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова від 19 липня 2022 р. №805 опублікована на Урядовому порталі.

Зазначається, що держателям облігацій буде запропоновано відстрочити кінцеву дату погашення кожних облігацій на строк у 24 місяці з відповідної кінцевої дати погашення облігацій (а щодо облігацій 2017 року - з кожної відповідної дати погашення частини облігацій 2017 року). Разом з цим, дати сплати відсоткового доходу за облігаціями також відстрочуються на строк у 24 місяці з кожної відповідної дати сплати відсоткового доходу (а щодо облігацій 2018 року першої серії - всі дати сплати відсоткового доходу за цими облігаціями відстрочуються на строк у 24 місяці з 1 серпня 2022 року).

Мінфін має звернутися до держателів облігацій зовнішніх державних позик та погодити з ними відповідні зміни до умов випуску облігацій. Крім цього, міністерство також має забезпечити проведення інших заходів та процедур, необхідних для надання держателями облігацій згоди на зміну умов випуску облігацій.

Поки діятиме відстрочка відсотковий дохід за облігаціями буде нараховуватися за ставками, що передбачені в умовах випуску відповідних облігацій (основний відсотковий дохід); на суму відсоткового доходу нараховується додатковий відсотковий дохід за ставками, що передбачені в умовах випуску відповідних облігацій (додатковий відсотковий дохід).

У будь-який час протягом відстрочки сума доходу держателів може сплачуватись на підставі окремого урядового рішення, або частково (пропорційно за всіма облігаціями), або повністю, в разі чого подальша відстрочка вважається припиненою.

У кінці відстрочки невиплачена станом на той час сума доходу держателів буде виплачена держателям в повному обсязі, або на підставі окремого рішення уряду буде додана до непогашеного номінального обсягу облігацій.

Читайте також: Українські єврооблігації різко знецінилися на тлі ескалації

Як повідомляв Укрінформ, у травні міністр фінансів Сергій Марченко розповів в інтерв'ю одному з українських ЗМІ, що у вересні 2022 року Україна має виплатити $900 млн за єврооблігаціями.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-