Fitch знизив рейтинг Нафтогазу через прохання відкласти виплату боргів

Fitch знизив рейтинг Нафтогазу через прохання відкласти виплату боргів

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента НАК «Нафтогаз України» з "CCC" до "C" (високий ризик дефолту) після того, як компанія запросила відстрочку виплат за своїми єврооблігаціями.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі агентства.

«Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (IDR) Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» («Нафтогаз») з «CCC» до «C» після того, як вона звернулася до кредиторів з проханням відстрочити обслуговування боргу за своїми єврооблігаціями, включно з погашенням 19 липня 2022 року», - йдеться у пресрелізі.

В агентстві заявили, що розглядають таке прохання як обмін проблемних боргів (DDE) відповідно до критеріїв Fitch, враховуючи, що реструктуризація передбачатиме суттєве скорочення термінів і проводиться з метою уникнення неплатоспроможності.

Зазначається, що воргнення росії в Україну вплинуло на результати діяльності Нафтогазу та створило невизначеність щодо фінансових прогнозів Fitch Ratings щодо діяльності компанії.

Читайте також: Нафтогаз направить 8,5 мільярда на закупівлю газу для опалювального сезону

«Позиція ліквідності є дуже слабкою і, серед інших факторів, на неї впливає необхідність купувати додаткові обсяги природного газу на зимовий сезон на ринку. Відстрочка виплати відсотків і купонів має дозволити Нафтогазу купувати більше газу, щоб краще підготуватися до зимового сезону», - йдеться у пресрелізі.

Як повідомлялося, Нафтогаз попросив держателів євробондів перенести на два роки виплати купонів та погашення $350 млн боргу з відсотками.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України надав державні гарантії щодо кредитної угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і НАК «Нафтогаз України» у розмірі до 300 млн євро для екстреної закупівлі газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-