Закарпатська митниця за добу оформила 1221 авто під пільгове розмитнення

Закарпатська митниця за добу оформила 1221 авто під пільгове розмитнення

Графік
Укрінформ
Закарпатські митники за минулу добу, 28 червня, оформили та пропустили 1221 авто, ввезених в Україну за пільговим розмитненням.

Про це Закарпатська митниця повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За останню добу (28.06.2022) через пункти пропуску Закарпатської митниці пропущено 1221 придбаний громадянами транспортний засіб" - йдеться в повідомленні.

За період з 00:00 по 08:00 29.06.2022 через закарпатські пункти пропуску пропущено 528 придбаних авто.

Як прокоментували Укрінформу в пресслужбі Закарпатської митниці, 27 червня було оформлено 800 автівок, іще раніше - 500.

У відомстві зазначають, що наразі перед пунктами пропуску сусідніх з Україною країн Євросоюзу залишаються значні черги із придбаних автомобілів громадянами, які ввозяться для вільного обігу з звільненням від оподаткування, передбаченого Законом України від 24.03.2022 № 2141-IX, який втратить дію 1 липня. наразі черга на словацькому кордонні на КПП "Ужгород" сягяє 10 км.

Закарпатська митниця закликає громадян враховувати час очікування на перетин кордону для своєчасного та безперешкодного перетину кордону. Інформація про час очікування на перетин кордону у пунктах пропуску на:

- словацько-українському кордоні: https://cutt.ly/wKJD1Ld

- угорсько-українському кордоні: https://cutt.ly/1KJD76u

- румунсько-українському кордоні: https://cutt.ly/OKJFeye

Також на митниці просять громадян перевіряти документи на митне оформлення - через неправильно заповнені декларації виникають додаткові затримки, громадян просять консультуватися у брокерів та надсилати документи на своє авто у електронному вигляді, це пришвидшує процедуру оформлення.

Як повідомляється, для зручності громадян Закарпатська митниця продовжила роботу митних постів «Ужгород-вантажний», «Мукачево» та «Виноградів» до 24-ї години.

Як повідомляв Укрінформ, на кордонах Закарпаття за минулі вихідні утворилися величезні черги із автомобілів, які ввозять в Україну під пільгове розмитнення. Дія закону, який це дозволяє, закінчується 1 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-