Українці з початку повномасштабної війни зареєстрували понад 30 тисяч підприємств

Українці з початку повномасштабної війни зареєстрували понад 30 тисяч підприємств

Укрінформ
Українці з початку повномасштабного вторгнення росії зареєстрували понад 30 тисяч підприємств, у лідерах - комп'ютерне програмування.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство цифрової трансформації повідомляє у Телеграмі.

“Попри агресію росії, економіка України поступово оживає, а українці продовжують відкривати бізнес. За три місяці війни було зареєстровано 31 266 підприємств, з яких 26 386 українців стали ФОПами”, - ідеться в повідомленні.

Найбільше нових підприємств зареєстровано у Львівській і Дніпропетровській областях та Києві.

Найпопулярніші сектори, у яких найчастіше реєструвалися нові підприємці, це комп'ютерне програмування та роздрібна торгівля у неспеціалізованих магазинах переважно харчовими продуктами, напоями і тютюновими виробами.

Читайте також: У травні експорт молока і згущених вершків зріс на 44%

Також українські компанії активно користуються програмою підтримки з релокації бізнесу. Заявки на релокацію подали 1568 підприємств, 503 з них уже переїжджають.

Мінцифра продовжує підтримувати українських підприємців. Для цього в Мінцифрі переформатували проєкт Дія.Бізнес, який допомагає українцям продовжити або відкрити власну справу під час війни.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня у Міністерстві цифрової трансформації заявили, що за 10 днів роботи віртуальний центр Дія.Бізнес надав уже 1000 консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-