Український стартап виробляє одноразовий біорозкладний посуд із кавовової гущі

Український стартап виробляє одноразовий біорозкладний посуд із кавовової гущі

Фото
Укрінформ
Релокований із Сум до Львова стартап виробляє одноразовий біорозкладний посуд із кавової гущі.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів співзасновник стартапу Дмитро Бідюк.

«В основі ідеї всіх наших продуктів лежать принципи циркулярної економіки та сталого розвитку. Як основний компонент ми застосовуємо кавову гущу, а також іншу вторинну харчову сировину, яка нині не використовується як складова біорозкладних виробів. За кілька років ми розробили унікальну технологію біорозкладних матеріалів на основі кавової гущі. Зараз з них ми виробляємо одноразовий посуд, горщики для розсади та рослин, декоративні аромасвічки. Усі ці товари об'єднані ключовими властивостями – вони біорозкладні, екологічні та вироблені в Україні», - зазначив Бідюк.

За його словами, на початку цього року розпочали виготовляти одноразові стаканчики в крафтовому форматі, а в травні стартувало виробництво біорозкладних горщиків для розсади та рослин, а також екологічних декоративних аромасвічок.

Ще один співзасновник стартапу Юрій Тустановський пояснив, що кавову гущу збирають у партнерських закладах, які її утворюють. У цій справі важлива вчасна логістика, щоб гуща не зіпсувалась. У продукцію також додають інші натуральні компоненти. Зокрема, експериментують з яєчною шкаралупою, відходами амаранту.

«Наша продукція – це в першу чергу альтернатива одноразовому пластику. Бо навіть так званий одноразовий паперовий посуд містить в собі пластик, що не переробляється. Наші продукти пройшли випробовування на предмет безпечності та екологічності у спеціалізованій установі. До того ж вони стильні та естетично привабливі. При цьому, маємо власну безвідходну технологію», - додав Тустановський.

Читайте також: ЄС виділив €20 мільйонів для підтримки українських стартапів

До початку повномасштабної війни росії проти України виробничі потужності стартапу знаходилися у місті Суми. Утім коли лабораторія опинилася в безпосередній зоні бойових дій і до неї не було доступу впродовж місяця, довелося подумати про переїзд у безпечніше місце. Завдяки програмі релокації бізнесу стартап переїхав до Львова, де орендує приміщення площею близько 75 кв. м.

Фото: "rekava"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-