31 травня завершується кредитування посівної кампанії в рамках програми «5–7–9»

31 травня завершується кредитування посівної кампанії в рамках програми «5–7–9»

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства ініціює розширення доступного кредитування для аграріїв, оскільки 31 травня буде завершено видачу кредитів на посівну кампанію в рамках програми «Доступні кредити 5–7–9».

Про це повідомив перший заступник міністра Мінагрополітики Тарас Висоцький, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства.

За його словами, уряд вже ухвалив рішення про додаткове виділення портфельних гарантій 4-м держбанкам на 3 млрд 390 млн грн. Таким чином, 31 травня буде завершено кредитування посівної кампанії в рамках програми «Доступні кредити 5–7–9» та підбито підсумки щодо її ефективності.

«Крім того, у нас уже готовий план на червень–серпень щодо подальших пріоритетів у доступному фінансуванні аграріїв. Мінагрополітики має цілу низку напрацювань із кредитування галузі переробки с/г продукції. Так, ми вже ініціювали зміни до Постанови № 723, щоб розширити перелік тих, хто може отримати кредити під державні гарантії, включивши в цей перелік переробні підприємства», – зазначив Висоцький.

Читайте також: Аграрії залучили понад 28 мільярдів гривень пільгових кредитів

У міністерстві додали, що з огляду на те, що українські морські порти заблоковані, акцент буде робитись на переробній галузі. В результаті підприємства, які працюють у цій сфері, завдяки портфельним гарантіям зможуть викупити у с/г товаровиробників певний запас їхньої продукції, а останні, в свою чергу, матимуть змогу погасити частину тіла кредиту.

Як повідомлялось, за період дії воєнного стану в Україні у рамках Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» укладено 6 726 кредитних договорів на загальну суму 24,38 млрд грн (у тому числі банками державного сектору – 5 335 кредитних договорів на суму 15,2 млрд грн).

Читайте також: Ярі культури посіяно на 75% від показника минулого року

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-