Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Для здійснення реформ потрібні великі команди реформаторів

Для здійснення реформ потрібні великі команди реформаторів

Укрінформ
Стратегічно зрозуміло, що робити, але потрібні відважні хлопці та дівчата, які візьмуть і зроблять

Проблема українських реформ -- не в тому, що невідомо, що й як треба зробити. Все давно відомо, все давно зрозуміло, а до того ж переважна більшість цих речей записана в Угоді про асоціацію з ЄС (нагадаю, саме з цього починалася Революція гідності) та в меморандумах із міжнародними організаціями. Ну а чого немає в цих документах, то є в розробках організацій громадянського суспільства, які фахово цим займаються з 2014. Ну а чого немає там, то порадять міжнародні фахівці, які вже не одну країну підняли.

Проблема українських реформ в іншому. Проблема в тому, що ухвалити закони [хоч і важко, але] недостатньо. Треба їх втілити, імплементувати. І для цього потрібні великі команди реформаторів, а також розуміння, яким чином цим командам отримати мандат на зміни.

Це трохи схоже на війну, вибачте за аналогію. Стратегічно зрозуміло, що робити, але потрібні відважні хлопці та дівчата, які візьмуть і зроблять. Якщо таких нема, то всі стратегії нічого не варті. Якщо такі є, то їм потрібна зброя та наказ діяти. Вибачте за спрощення -- будь-яка аналогія завжди має вади.

Валерій Пекар

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-