Український виробник безалкогольних напоїв просить владу забрати його у державну власність

Український виробник безалкогольних напоїв просить владу забрати його у державну власність

Укрінформ
Київський виробник безалкогольних напоїв - корпорація "Росинка" просить центральну і міську владу посприяти йому у вирішенні судового спору з АТ "Сбербанк" щодо прав власності.

Про це під час пресконференції сказав генеральний директор корпорації «Росинка» Сергій Герман, повідомляє Укрінформ.

Як повідомляється, рішенням Господарського суду Вінницької області підприємство ще в жовтні 2016 року було визнано банкрутом і щодо нього відкрито ліквідаційну процедуру.

За словами Германа, з січня 2020 року територія і залишки майна підприємства перейшли в управління АТ "Сбербанк" за актом, виданим тому приватним виконавцем.

Після воєнного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року і ухвалення в березні Закону №2116-IX «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів» керівництво «Росинки» звернулося до силових і правоохоронних відомств з проханням допомогти повернути завод у державну власність для відновлення його подальшої роботи.

"На жаль, жоден із силових органів не надав чіткої відповіді, і це попри запроваджений воєнний стан і чітко доведену схему контролю заводу російськими структурами. Завод охороняли структури, які отримували плату від «Сбербанку» росії", — наголосив Герман.

Наразі керівництво підприємства знову звертається до центральної і міської влади Києва і просить посприяти підприємству у вирішенні судового спору з АТ "Сбербанк".

Читайте також: В Україні виявили будівельний бізнес наближеного до кремля олігарха

Як повідомлялося, Верховна Рада 12 травня ухвалила закон, що передбачає примусове вилучення в Україні таких прав власності РФ та її резидентів, як 99,772644% акцій Промінвестбанку (ПІБ, Київ), що належать держкорпорації розвитку "ВЭБ.рф", та 100% акцій Міжнародного резервного банку (МР Банк, раніше – Сбербанк, Київ), що належать Сбербанку росії.

Фото: kievvlast.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-