Банки вже видали українським аграріям майже 15 мільярдів кредитів

Банки вже видали українським аграріям майже 15 мільярдів кредитів

Укрінформ
Станом на 28 квітня банки видали кредитів аграріям на 14 млрд 905 млн грн. Основна частина цієї суми залучена за програмою портфельних гарантій – майже 10 млрд 200 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Цього тижня банки видали аграріям кредитів приблизно як за два тижні до того. Станом на сьогодні (28 квітня) кредити отримали 5 033 сільськогосподарські товаровиробники», – розповів міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

За його словами, 6 областей уже залучили більше мільярда гривень – це Кіровоградщина (2 млрд 47 млн грн), Вінниччина (1 млрд 829 млн), Дніпропетровщина (1 млрд 467 млн грн), Київщина (1 млрд 177 млн грн), Одещина (1 млрд 259 млн грн), Полтавщина (1 млрд 196 млн грн).

Аграрії отримують таке кредитування в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%». Строк кредитування – 6 місяців. Відсоткова ставка становить 0%. Сума кредиту – до 60 млн грн. Для того, щоб його отримати, потрібно забезпечити для застави тільки 20% від суми кредиту – решту суми гарантує держава.

Читайте також: Війна в Україні вже вплинула на 25% світової торгівлі зерном – Мінагрополітики

Скористатися умовами програми можуть аграрії, які підпадають під визначення с/г товаровиробника. Обмежень за кількістю землі в обробці немає.

Як повідомлялось, для забезпечення сталого проходження посівної кампанії у 2022 році постановою Кабміну від для МСП - сільськогосподарських товаровиробників збільшено граничний обсяг державних гарантій на портфельній основі до 80% загальної суми зобов’язань за основним боргом за портфелем кредитів банку-кредитора та 80% за кожним окремим кредитом.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-