Укрпошта почала доставляти відправлення залізницею

Укрпошта почала доставляти відправлення залізницею

Укрінформ
Дві найбільші інфраструктурні компанії країни — Укрзалізниця та Укрпошта — запустили спільний логістичний проєкт #ЗалізнаПошта. 

Перший рейс із поштовим вантажем вирушив зі Львова до Києва 1 квітня.

Про це йдеться в повідомленні Укрзалізниці в Телеграмі, передає Укрінформ.

«#ЗалізнаПошта народилася як ідея на початку тижня, а наприкінці тижня перший рейс із поштовим вантажем уже вирушив вагонами Укрзалізниці», — йдеться в повідомленні.

1 квітня перший поштовий вагон вирушив у складі потягу Львів-Київ до столиці.

Як зазначили в Укрзалізниці, стимулювала партнерство необхідність перелаштування логістичних ланцюгів у воєнний час.

«На пошту сьогодні покладено більше зобов'язань, аніж зазвичай, – це й гуманітарка, й продуктові набори, й евакуація бізнесів. А власних логістичних можливостей більше не стало, тож забезпечити клієнтові потрібну швидкість доставки допоможе саме залізниця», — підкреслюють у компанії.

Розвиток поштових перевезень в Україні залізничним транспортом відповідає задачам, поставленим Євросоюзом — подвоїти до 2030 року частку залізниць у мультимодальних перевезеннях з метою скорочення викидів CO2 в атмосферу.

В Укрзалізниці обіцяють збільшити кількість поштових перевезень уже найближчими днями.

Як повідомлялося, Укрзалізниця та Укрпошта беруть участь в урядовій програмі з переміщення українських виробництв із зони воєнних дій на безпечні території. Переміщення обладнання підприємства здійснюється на безоплатній основі силами Укрзалізниці та Укрпошти, у випадку потреби залучають субпідрядників.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-