Мінфін готовий розширювати кредитування за програмою «5-7-9%»

Мінфін готовий розширювати кредитування за програмою «5-7-9%»

Укрінформ
Міністерство фінансів готове розширювати пільгове кредитування підприємців на умовах оновленої Державної програми “Доступні кредити 5-7-9%".

Про це під час брифінгу «Забезпечення стабільності державної фінансової та бюджетної політики в умовах воєнного стану» заявив міністр фінансів України Сергій Марченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Безпрецедентне пом'якшення програми «5-7-9%» дозволяє сільгоспвиробникам вчасно здійснювати посівну, адже вони є основними реципієнтами цієї програми. В принципі ми й надалі готові кредитувати вітчизняний бізнес на пільгових умовах, як з точки зору покриття кредитних ризиків, так і покриття відсоткових ставок», - сказав Сергій Марченко.

Зміни до програми “Доступні кредити 5-7-9%” передбачають зменшення кредитної ставки до 0%, збільшення суми річного доходу підприємця, який може претендувати на цю програму, до 60 млн євро та збільшення розміру портфельних гарантій держави до 80% суми кредиту.

Програму реалізує Фонд розвитку підприємництва. Єдиним учасником ФРП є уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує діяльність Фонду.

Як повідомлялось, в електронній системі Prozorro.Продажі з початку війни оголошено 1 906 земельних аукціонів, з них – 1 484 стосуються продажу чи оренди сільськогосподарських земель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-