Україна у квітні має виплатити $84 мільйони за зовнішніми боргами

Україна у квітні має виплатити $84 мільйони за зовнішніми боргами

Укрінформ
Україна не розглядає можливості реструктуризації зовнішніх боргів; у квітні 2022 року планує виплатити 84 млн дол. за зовнішніми боргами.

Як передає Укрінформ, про це розповів міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю для "LB.ua".

«На цьому етапі ми розмов про реструктуризацію не ведемо», - сказав Марченко.

Він зауважив, що в уряді хочуть бути відповідальними за зовнішні борги, тому і не розглядають можливості їх реструктуризації.

"Бо графік виплат нашого зовнішнього боргу, він нескладний цього року, і ми маємо всі можливості навіть у воєнний час обслуговувати його погашення. Для прикладу, можу сказати, що виплати за ним у березні склали $15-16 млн. На квітень планується $84 млн. Ці суми є посильними для нас", - сказав міністр.

Марченко зазначив, що оскільки Україна має потребу в залученні коштів, то для нас надзвичайно важливе своєчасне обслуговування своїх зобов'язань. За його словами, саме цим наша держава демонструє, що є надійним партнером за будь-яких умов.

«Сьогодні ми ведемо перемовини щодо підтримки на загальну суму до 6 млрд євро. Це і кредитна підтримка, і грантова підтримка»,- зауважив Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України заявив, що Україна продовжує акуратно виконувати свої боргові зобов'язання і створила Фонд обслуговування та погашення державного боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-