Нацбанк закликав China UnionPay та UnionPay International вийти з платіжного ринку рф

Нацбанк закликав China UnionPay та UnionPay International вийти з платіжного ринку рф

Укрінформ
Національний банк України звернувся до китайських платіжних систем China UnionPay та UnionPay International із закликом вийти з платіжного ринку рф. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Телеграмі.

Зазначається, що Нацбанк закликає припинити обслуговування всіх операцій з платіжними картками China UnionPay та UnionPay International як на території рф, так і випущених банками з рф за її межами.

"Ми дуже цінуємо співпрацю з UnionPay International та сподіваємося на її плідне продовження. Водночас, зважаючи на безпрецедентний за своєю жорстокістю та нехтуванням фундаментальними людськими цінностями напад росії на мирну Україну, ми просимо вас зробити свій внесок у відновлення миру в Україні та припинити роботу в рф", – наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

У Нацбанку нагадують, що низка міжнародних платіжних систем, таких як Visa, Mastercard, American Express, JCB та PayPal, уже висловили свою принципову позицію на підтримку України та публічно оголосили про припинення співпраці з банками в рф.

Як повідомляв Укрінформ, російський президент путін 24 лютого оголосив про масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти країни-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-