На Волині активно розпочали весняно-польові роботи

На Волині активно розпочали весняно-польові роботи

Укрінформ
На Волині під урожай 2022 року посіяли понад 220 тис. га озимих культур, зараз активно проводять роботи з їх підживлення.

Про це у Фейсбуці повідомила Волинська обласна адміністрація, передає Укрінформ.

«Аграрії Волині під урожай 2022 року посіяли 228 тисяч га озимих культур. В тому числі – більше 170 тисяч га озимих зернових на зерно і майже 50 тисяч га озимого ріпаку. Усі посіви озимих культур знаходяться у доброму та задовільному стані. Аграрії активно проводять роботи з їх підживлення», - йдеться у повідомленні.

Станом на вчора, 10 березня, вже підживлено понад 45 тисяч га озимих зернових культур, зокрема практично завершено перше підживлення ріпаку.

Наразі область готується до посіву ярих культур. В пріоритеті – пшениця, кукурудза на зерно, ячмінь та гречка.

Як повідомлялося, міністр аграрної політики та продовольства України підписав наказ № 154 «Про технічне забезпечення комплексу польових робіт в умовах воєнного стану 2022 року» відповідно до якого дозволяється експлуатація с/г техніки без реєстрації. Метою прийняття такого рішення є забезпечити безперебійну роботу агропромислового комплексу та проведення весняно-польових робіт.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-