Екстрена підтримка на суму $1,4 млрд вже на рахунку України - глава МВФ

Екстрена підтримка на суму $1,4 млрд вже на рахунку України - глава МВФ

Укрінформ
МВФ швидко перевів на SDR-рахунок України транш у сумі $1,4 млрд за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument  та готовий надалі виділяти допомогу для відновлення економіки й інфраструктури.

Про це заявила в четвер директор-розпорядник МВФ Кристаліна Георгієва у відповідь на запитання власного кореспондента Укрінформу.

«Ці кошти були швидко виплачені, вони вже на рахунку України для підтримки фінансування української економіки, й зокрема можливості для української влади виплачувати зарплати, пенсії, забезпечувати надання основних послуг», - зазначила глава МВФ.

Вона підкреслила, що МВФ має «дуже гарний» попередній досвід роботи з українською владою за програмою екстреного фінансування, зокрема в розпал пандемії COVID-19, коли виділялася така допомога. Зараз діятиме такий самий алгоритм взаємодії.

Георгієва також зазначила, що МВФ обговорює з українською владою продовження підтримки. «Ми готові забезпечити додаткове фінансування, якщо це буде необхідно», - зазначила вона.

Для цього, за її словами, МВФ і Світовому банку потрібно буде оцінити заподіяні війною збитки, а також плани щодо відновлення інфраструктури й економіки України. А це можна буде зробити, щойно завершаться бойові дії. На нинішньому ж етапі основну увагу Фонд зосереджує на тому, аби пересвідчитися, що українські інституції продовжують функціонувати.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня виконавча рада МВФ схвалила виплату $1,4 мільярда (1005,9 мільйона SDR) в межах Інструменту швидкого фінансування (RFI). Пакет допомоги має на меті допомогти Україні задовольнити нагальні потреби у фінансуванні та пом’якшити наслідки війни для національної економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-