Палата представників США схвалила допомогу Україні й союзникам на $13,6 мільярда

Палата представників США схвалила допомогу Україні й союзникам на $13,6 мільярда

Укрінформ
Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт про бюджетні витрати на загальну суму $1,5 трильйона, який включає, зокрема, екстрену допомогу для України та союзників на суму $13,6 мільярда.

Голосування відбулося пізно ввечері у середу за вашингтонським часом, передає власний кореспондент Укрінформу.

Документ, який складається з понад 2,7 тисячі сторінок, був розділений для голосування на дві частини. Першу підтримав 361 конгресмен, другу – 260 законодавців, чого було достатньо для ухвалення законопроєкту в цілому.

Документ визначає фінансування уряду США на решту фінансового року. Він, зокрема, передбачає виділення $13,6 мільярда для допомоги Україні та союзникам у Європі, а також на інші заходи для реагування на російську агресію. Пакет включає кошти на гуманітарну й економічну допомогу, а також на посилення оборонних спроможностей України й союзників США у країнах Балтії та Центральної і Східної Європи.

Як повідомляв Укрінформ, від початку російської агресії адміністрація Білого дому надіслала запит до Конгресу для виділення $6,5 мільярда для реагування на розв'язану росією війну проти України, після чого ця сума була збільшена до $10 мільярдів, а зрештою до $13,6 мільярда. Для затвердження документа його має підтримати Сенат, після чого президент США має його підписати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-