МВФ виділив Україні $1,4 мільярда екстреного фінансування

МВФ виділив Україні $1,4 мільярда екстреного фінансування

Укрінформ
Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердила рішення виділити Україні додаткове фінансування на суму $1,4 мільярда за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument (RFI).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що кошти, отримані за програмою RFI, допоможуть профінансувати першочергові витрати державного бюджету та підтримати платіжний баланс України.

"Ми вдячні Фонду за швидку реакцію на наше звернення та сподіваємося на якнайшвидше завершення усіх процедур, що пов’язані з надходженням коштів. Невідкладна підтримка міжнародних партнерів у такий складний для нашої країни час є надзвичайно важливою", – наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Rapid Financing Instrument (RFI) надає можливість швидкого доступу до фінансової допомоги тим країнам, які стикнулися із терміновими потребами для збалансування платіжного балансу, зокрема внаслідок воєнних конфліктів.

RFI розроблено для випадків, коли започаткування повноцінної програми економічних реформ є неможливим. Водночас держава-член МВФ, яка звертається за такою допомогою, повинна співпрацювати з Фондом для вирішення проблем з її платіжним балансом та мати загальний перелік заходів економічної та фінансової політики, які вона планує здійснювати з цією метою.

Як повідомляв Укрінформ, Україна виступила з міжнародною ініціативою припинити членство росії й білорусі у МВФ та всіх організаціях Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-