Центр протидії дезінформації: НБУ скасував низку обмежень для фізичних осіб

Центр протидії дезінформації: НБУ скасував низку обмежень для фізичних осіб

Укрінформ
Національний банк України скасував низку обмежень для фізичних осіб, у тому числі для військовослужбовців та громадян з територій, яким загрожує окупація.

Відповідні рішення НБУ узагальнили в Центрі протидії дезінформації при РНБО, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, військовослужбовці відтепер можуть відкривати рахунки та здійснювати верифікацію на підставі військового квитка.

Крім того, українці, які перебувають на територіях, яким загрожує тимчасова окупація, можуть знімати зі своїх рахунків готівку у національній та іноземній валюті без обмежень (за умови наявності коштів у відділенні банку).

Також НБУ дозволив здійснювати перекази на рахунки благодійних фондів не тільки у гривнях, а й в іноземній валюті.

Водночас передбачається, що у випадку надходження коштів з-за кордону в російських рублях або білоруських рублях дозволяється обмін цих коштів на іншу валюту для її подальшого зарахування на рахунок клієнта.

Як повідомлялося, раніше у національному банку заявили, що пріоритетними завданнями НБУ наразі є мінімізація негативного впливу російської військової агресії на фінансову систему України та підтримка її стабільної діяльності.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська тринадцятий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-