НБУ запровадив кредитні канікули для позичальників

НБУ запровадив кредитні канікули для позичальників

Укрінформ
Національний банк дозволив банкам не враховувати несплату за кредитами як прострочення протягом дії воєнного часу та 30 днів після цього, якщо несплата пов’язана із російською агресією.

Про це повідомляє пресслужба НБУ в Фейсбуці, передає кореспондент Укрінформу.

При цьому регулятор звертає увагу на те, що домовленості про кредитні канікули укладаються позичальником безпосередньо з банком.

«Домовленість між банком і позичальником є добровільною. Багато банків вже самостійно ініціювали відтермінування сплати за позиками, ця інформація доступна на їхніх офіційних сайтах. Можливість відстрочки сплати основної суми кредиту чи нарахованих відсотків за кредитом залежить від пропозицій конкретного банку», - йдеться в повідомленні.

Також у НБУ підкреслюють, що кредитні канікули – це відтермінування у розрахунках клієнта з банком, а не скасування кредитних зобов’язань. Йдеться про паузу у сплаті тіла кредиту чи нарахованих відсотків на період дії воєнного стану в країні.

Всі деталі щодо укладених угод слід уточнювати в банківських установах.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

З 1 березня 2022 року ПриватБанк запровадив кредитні канікули для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-