Марченко обговорив підтримку економіки з міністрами фінансів G7

Марченко обговорив підтримку економіки з міністрами фінансів G7

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко обговорив з фінансовими лідерами країн «Великої сімки», Міжнародним валютним фондом та Світовим банком можливі інструменти посилення української економіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства у Телеграмі.

У зустрічі взяли участь міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак, міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, міністр економіки та фінансів Італії Даніеле Франко, міністр фінансів США Джанет Єллен, заступник прем’єр-міністра та міністр фінансів Канади Христя Фріланд, міністр економіки та фінансів Франції Бруно ле Мер, міністр фінансів Японії Судзукі Сюньїті, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, президент Світового банку Девід Мальпасс та Європейський комісар з економіки Паоло Джентілоні.

Зазначається, що під час онлайн-зустрічі сторони обговорили можливі фінансові інструменти допомоги для посилення української економіки, у тому числі збільшення обсягу підтримки та полегшення процедур надання коштів.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, країни, яка головує у «Великій сімці» у цьому році, зазначив в інтерв’ю Reuters, що Німеччина має проаналізувати можливі напрями надання підтримки Україні, і найближчими днями сторони планують узгодити це питання.

Під час зустрічі всі учасники наголосили на непохитній підтримці України та солідарності з українським народом.

“Український уряд і особисто я вдячні за потужний пакет економічних санкцій, ухвалений вашими урядами проти Російської Федерації. Окрім того, ваше швидке реагування та надання пільгового кредитування допоможе зберегти макроекономічну стабільність”, - наголосив Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України обговорює з Міжнародним валютним фондом (МВФ) варіанти підтримки економіки та фінансового сектору нашої країни у період воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-