Екскерівників Одеського порту підозрюють у завданні збитків на 35 мільйонів

Екскерівників Одеського порту підозрюють у завданні збитків на 35 мільйонів

Фото
Укрінформ
Екскерівники Одеського морського торговельного порту підозрюються в службовій недбалості, що завдала державі збитків на 35 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва ОГП повідомлено про підозру двом колишнім керівникам державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, упродовж 2017-2018 років фігуранти не забезпечили належного та ефективного використання майна підприємства – морських буксирів.

Під виглядом надання послуг службові особи держпідприємства, на балансі якого перебували морські буксири, передали їх у фактичну оренду приватним юридичним особам за заниженими тарифами.

У подальшому суб’єкти підприємницької діяльності надали буксири судновласникам для здійснення послуг з буксирування вже за значно завищеними тарифами, тоді як держпідприємство мало можливість самостійно надавати такі послуги або надавати їх на більш економічно вигідних умовах.

Унаслідок неналежного виконання колишнім керівництвом державного підприємства службових обов’язків ДП "Одеський морський торговельний порт" завдані збитки розміром 35 млн грн.

Читайте також: СБУ запобігла рейдерському захопленню державного соляного кар’єра на Прикарпатті

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування стосовно колишнього начальника одного з територіальних управлінь Міністерства оборони України, який допустив розкрадання державного майна на 10,5 млн грн. Ексначальник обвинувачується в недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-