Мінрегіон представив дорожню карту для виробника будівельної продукції

Мінрегіон представив дорожню карту для виробника будівельної продукції

Документ
Укрінформ
Міністерство розвитку громад та територій спільно з Офісом підтримки реформ розробили «Дорожню карту для виробника будівельної продукції», яка допоможе учасникам ринку виконати всі вимоги щодо відповідності своєї продукції європейським нормам.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, документ був представлений для обговорення під час Форуму «Державний ринковий нагляд за будівельними виробами в Україні».  

«В Україні завершився перший етап імплементації Регламенту (ЄС) 305/2011 щодо будівельної продукції. Наступний етап - практичне впровадження нових правил. Вже за рік українські виробники будівельної продукції перейдуть на нові процедури, які передбачають вищі вимоги до якості, екологічності та безпеки продукції», - нагадала заступник міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська.

Читайте також: З 2023 року всі вітчизняні будматеріали перейдуть на євростандарти – Мінрегіон

Закон України №850-ІХ «Про надання будівельної продукції на ринку» був ухвалений ще 2 вересня 2020 року.

Наразі триває робота над низкою нормативно-правових актів, в яких мають бути прописані чіткі механізми, що запрацюють із 1 січня 2023 року, коли закон набере чинності в повному обсязі.

Певні проміжні заходи вже виконано. Так, затверджено категорії будівельної продукції, що підпадають під дію закону; встановлено системи оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції; врегульовано питання призначення органів з оцінки відповідності та органів з визначення технічної прийнятності. Також визначено орган ринкового нагляду за будівельною продукцією.

Запропонована галузева «Дорожня карта» допоможе виробникам будівельної продукції своєчасно підготуватися до запровадження європейських правил.

Зокрема, розробники карти пропонують виробникам завчасно визначити, чи підпадає їхня будівельна продукція під дію закону «Про надання будівельної продукції на ринку», ознайомитися з регламентною технічною специфікацією, системою/системами оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції.

Як повідомляв Укрінформ, Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів і Міністерство розвитку громад та територій оновлять галузеву угоду, зокрема, передбачається збільшити гарантований розмір мінімальної тарифної ставки в будівництві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-