Апеляційний суд відклав розгляд справи про недійсність поруки Коломойського

Апеляційний суд відклав розгляд справи про недійсність поруки Коломойського

Укрінформ
Північний апеляційний господарський суд відклав розгляд апеляційних скарг АТ КБ «ПриватБанк» та Національного банку у справі за позовом Ігоря Коломойського про визнання недійсними п’яти кредитних договорів рефінансування ПриватБанку 2008–2015 років та його особисту поруку за цими договорами.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі банку, що є в рлзпорядженні агентства.

"У середу, 9 лютого, Північний апеляційний господарський суд відклав розгляд апеляційних скарг АТ КБ «ПриватБанк» та Національного банку України у справі за позовом І. Коломойського про визнання недійсними п’яти кредитних договорів рефінансування ПриватБанку 2008–2015 років та особисту поруку І. Коломойського за цими договорами", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили представникам ПриватБанку та НБУ в апеляційному суді, розгляд справи вкотре було відкладено на невизначений строк у зв’язку із поверненням судом нової апеляційної скарги особи, яка раніше не брала участь у справі.

«Апеляційне провадження у цій справі триває майже 600 днів, при законодавчо визначених максимальних 60 днях, що є свідченням грубого порушення процесуального строку для розгляду справи», — заявив керівник напрямку ПриватБанку з судової практики та банкрутства Олег Лазовський.

Читайте також: Коломойський, Ахметов та інші відомі прізвища: кого українці вважають олігархами

Як відомо, рішенням Господарського суду м. Києва від 19 червня 2020 року, яке оскаржують банк та НБУ, було задоволено позов І. Коломойського та визнано недійсною як його особисту поруку за кредитами рефінансування, які ПриватБанк залучив в НБУ у період до націоналізації, так і самі кредитні договори.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Для того щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 млрд грн. Ексвласники банку вважають націоналізацію незаконною. Тривають судові суперечки (і в Україні, і в закордонних юрисдикціях).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-