У Мінфіні запевнили, що гроші на зарплати лікарям у бюджеті є

У Мінфіні запевнили, що гроші на зарплати лікарям у бюджеті є

Укрінформ
Коштів у бюджетах більш ніж достатньо для виплати збільшеної заробітної плати лікарям.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю «Економічній правді» сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Ми порахували реальну потребу в коштах на ці цілі, але НСЗУ платить за послуги. Є складне питання, як реалізувати ухвалене Президентом рішення про збільшення реальних зарплат лікарів і медсестер. Зараз цьому питанню приділена максимальна увага Президента, Прем'єр-міністра та міністра охорони здоров’я. Цього місяця це буде лакмусом того, як чітко відреагували на місцях. Я ще раз підкреслюю: коштів більш ніж достатньо", - сказав Марченко.

Міністр додав, що є "навіть буферний запас коштів на випадок", і їх МОЗ готовий надати, щоб це рішення було реалізоване повною мірою

При цьому він назвав "помилками системи" випадки, коли лікарів нібито просять "добровільно" писати заяви про переведення на пів ставки, на 0,2 ставки, хоча при цьому вони працюють повну зміну.

"Це не може мати масовий характер. Навіть якщо такі випадки є, то є спосіб, як на це відреагувати та вирішити проблему. Тут дуже багато залежить від керівників медичних закладів і від їх взаємодії з НСЗУ", - зауважив Марченко.

Читайте також: До загального фонду держбюджету у січні надійшло 78 мільярдів - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 12 січня 2022 року ухвалив постанову № 2, яка передбачає підвищення базової заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров'я державної та комунальної власності. В МОЗ наголосили, що базову заробітну плату не менш як 20 000 гривень встановлено для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я.

Базова заробітна плата не менш як 13 500 гривень виплачуватиметься медичним сестрам, які здобули таку медичну освіту: фаховий молодший бакалавр; фахівець з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, (раніше – середня спеціальна освіта); перший (бакалаврський) рівень вищої медичної освіти; магістр з медсестринства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-