Зарплатна заборгованість перед шахтарями становить 1,2 мільярда - Волинець

Зарплатна заборгованість перед шахтарями становить 1,2 мільярда - Волинець

Укрінформ
Загальний зарплатний борг перед працівниками вугільних підприємств становить 1,2 млрд грн. Призупинені акції протесту гірників можуть розпочатися наприкінці січня-лютого 2022 року.

Про це голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За офіційними даними Міненерго станом на 10.01 зарплатна заборгованість перед шахтарями становить 1,2 млрд грн… Призупинені акції протесту гірників можуть розпочатися з новою силою уже наприкінці січня-лютого 2022 року. Бо шахтарі-протестувальники попереджали: якщо ситуація не виправиться і зарплата не виплачуватиметься вчасно – вони залишають за собою право повернутися до активних протестних дій», - написав профлідер.

За його словами, влада досі не розробила чіткого механізму виплати боргів, також нема плану розрахунку з шахтарями на найближчий рік.

«Тими грошима, що шахтарі отримали напередодні свят, вже сплачено за комунальні послуги, зроблені виплати по позиках та кредитах, занесені борги до місцевих магазинів, в яких протягом жовтня – грудня шахтарі брали продукти через «кредитний зошит», - пояснив Волинець.

Читайте також: Шахтарі додатково отримали ₴92 мільйони на зарплати

Він додав, що виплачені в останні дні року 892 млн грн боргу дещо знизили протестні настрої в трудових колективах, але глобально проблеми не вирішили.

«Люди хочуть і мають право отримати зароблене», - заявив голова профспілки шахтарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-