Засновник найбільшої криптовалютної біржі у світі став найбагатшою людиною в Азії

Засновник найбільшої криптовалютної біржі у світі став найбагатшою людиною в Азії

Укрінформ
Засновник криптобіржі Binance Чанпена Чжао має статки у $96 млрд. Таким чином, він вважається найбагатшою людиною в Азії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними Bloomberg Billionaires Index, статки Чжао - 96 млрд доларів. Bloomberg вперше оцінив їх, як виявилось, вони перевищують активи найбагатшої людини в Азії Мукеша Амбані та конкурують зі світовими титанами, включаючи Марка Цукерберга та засновників Google Ларрі Пейджа.

Компанія Binance була заснована у 2017 році, наразі вона стикається з розслідуваннями з боку регуляторних органів у всьому світі.

У США Міністерство юстиції та Податкове управління розслідують, чи є підконтрольна Чжао компанія Binance Holdings Ltd. каналом для відмивання грошей та ухилення від сплати податків.

Відповідно до аналізу обсягу торгів та комісій, здійсненого Bloomberg, минулого року компанія Binance отримала щонайменше $20 млрд прибутку. Для порівняння, за прогнозами аналітиків Волл-стріт, прибутки компанії Coinbase Global за 2021 рік будуть утричі меншими.

Як зазначається, нещодавно Binance за добу здійснила транзакції на суму $170 млрд. За словами самого Чжао, у спокійний день обсяг транзакцій компанії становить близько $40 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня минулого року британське Управління з контролю фінансової діяльності (FCA) оголосило про неприпустимість діяльності однієї з найбільших криптовалютних бірж Binance та її підрозділів на території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-