Приватизацію Косарського спиртзаводу зупинили через судовий позов

Приватизацію Косарського спиртзаводу зупинили через судовий позов

Укрінформ
Приватизацію Косарського спиртзаводу в Черкаській області призупинено через судовий позов переможця приватизаційного конкурсу.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Косарського спиртзаводу Юрій Войцехівський.

За словами Войцехівського, переможець приватизаційних торгів ТОВ «Агрофірма ім. Горького», мав підписати протягом місяця договір купівлі-продажу із Фондом держмайна, потім сплатити відповідну суму, згідно із результатами аукціону, і отримати майно спиртзаводу. Але переможець подав позов до суду, оскільки на території підприємства з 2012 року зберігається арештований спирт.

«Ємності зайняті, їх використовувати новий власник не зможе. Спирт арештований за рішенням суду по кримінальній справі, та являється речовим доказом», - додав директор Косарського спиртзаводу.

Войцехівський сподівається, що суд дозволить перевезти спирт для зберігання в інше місце, чи відправити його на переробку. Директор також повідомив, що на підприємстві демонтували вивіску «Холодний Яр».

«Ця торгова марка належить приватному власнику, який звернувся до нас із проханням забрати вивіску. Ми дали дозвіл власнику забрати своє, разом із іншими матеріальними цінностями, які перебували в нас на зберіганні», - пояснив Войцехівський.

Як повідомлялося, ТОВ «Агрофірмі ім. Горького» перемогла у конкурсі з приватизації Косарського спиртзаводу, запропонувавши 162 млн грн, що було втричі дорожче від стартової ціни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-