Банки минулого тижня видали доступних кредитів майже на 1,9 мільярда

Банки минулого тижня видали доступних кредитів майже на 1,9 мільярда

Інфографіка
Укрінформ
Минулого тижня за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки видали 564 кредитів на загальну суму 1,89 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"За минулий тиждень у межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 564 кредити на загальну суму 1,89 млрд грн. Всього з моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» представники мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) отримали від уповноважених банків 31 658 кредитів на загальну суму 81,35 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

З них: 9,47 млрд грн підприємці отримали на інвестиційні цілі, 48,71 млрд грн у якості антикризових кредитів та 23,17 млрд грн були видані в якості рефінансування попередньо отриманих кредитів.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП), який на сьогодні уклав угоди про співробітництво з 40-ма банками на умовах компенсації відсотків. Програма також сприяє розвитку ринку кредитування підприємців.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 21 жовтня 2021 року ухвалив постанову №1106, яка передбачає залучення більшої кількості учасників до державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%». Постановою запроваджено державну програму фінансового лізингу для суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва.

Урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-