Ексголову Украгролізингу судитимуть у справі про зловживання на 4,9 мільйона

Ексголову Украгролізингу судитимуть у справі про зловживання на 4,9 мільйона

Укрінформ
До суду скерована справа про зловживання колишнього голови правління НАК “Украгролізинг” та його спільника, керівника приватної юридичної особи на 4,9 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Прокурори САП за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро скерували до суду обвинувальний акт у справі щодо зловживань колишнього голови правління НАК “Украгролізинг” та керівника приватної юридичної особи.

У 2013 році посадовець ДПАТ “НАК “Украгролізинг” за домовленостями з керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, уклав договір позики, на підставі якого частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до Украгролізингу, а була використана в інтересах підконтрольних голові правління компанії та його близьким родичам юридичних осіб.

15 червня 2021 року вказаним особам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

6 серпня стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Обвинувальний акт скерували до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За даними ЗМІ, йдеться про екскерівника Украгролізингу Миколу Шпака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-