Зарплатний борг перед працівниками держшахт становить 1,23 мільярда – Волинець

Зарплатний борг перед працівниками держшахт становить 1,23 мільярда – Волинець

Укрінформ
Загальний зарплатний борг перед працівниками державних вугільних підприємств на 29 грудня 2021 року становить 1,23 млрд грн. 

Як передає Укрінформ, про це голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив у Фейсбуці.

«Загальний зарплатний борг перед працівниками вугільних підприємств держсектору сьогодні складає 1,23 млрд грн. Вже через декілька днів, з 1 січня до боргу додадуться 700 млн грн зарплатного фонду за грудень, і борг знову сягне 2 млрд грн», - написав Волинець.

Він зазначив, що гірники чекають на вирішення актуальних шахтарських питань: виконання розпорядження №1733-р про виділення з резервного фонду держбюджету 300 млн грн на виплату зарплатного боргу шахтарям державних вугледобувних підприємств та надання 500 млн грн фінансової допомоги ДП «Укрвугілля».

«Нагадаю, Міненерго повідомило про попередню домовленість з керівництвом держпідприємства «НАЕК «Енергоатом» щодо надання безвідсоткової зворотної фінансової допомоги ДП «Укрвугілля» у розмірі 500 млн грн для виплати заборгованості по заробітній платі шахтарям», - наголосив Волинець.

Як повідомляв Укрінформ, на початок грудня заборгованість із зарплати працівникам державних підприємств вугільної промисловості України становила 2,34 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-