Профспілка висловила недовіру очільнику АТ «Лисичанськвугілля»

Профспілка висловила недовіру очільнику АТ «Лисичанськвугілля»

Укрінформ
На засіданні профкому Лисичанської міської організації Незалежної профспілки гірників України було винесено рішення про недовіру генеральному директору АТ "Лисичанськвугілля" Юрію Ласікову.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова НПГУ Михайло Волинець.

«Члени Лисичанської міської профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України стурбовані поглибленням критичної ситуації, що відбувається за останні 9 місяців на підприємстві АТ «Лисичанськвугілля» під час роботи виконуючого обов’язки генерального директора Ласікова Ю. Не виконується затверджена в установленому порядку Програма розвитку гірничих робіт, на шахтах відсутня підготовка нових лав», - ідеться в повідомленні.

У зверненні до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля профспілкові активісти зазначають, що відсутність поповнення очисного фронту ставить під загрозу існування вугледобувного підприємства. Показники видобутку вугілля і проведення гірничих виробок знизилися до рекордно критичного мінімуму.

Грубо порушуються галузеві угоди, колективний договір АТ «Лисичанськвугілля», Конституція України в частині виплати заробітної плати. Це веде до посилення напруженості і незадоволення в колективах, що загрожує соціальним вибухом, підкреслено в документі.

Як уже повідомляв Укрінформ, триває вже 11 день протесту гірників шахти «Новодружеська» АТ «Лисичанськвугілля. Трудовий колектив підприємства вимагає виплатити зарплатну заборгованість, яка тягнеться з вересня.

Загальний борг перед працівниками Лисичанськвугілля становить 156 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-