Гірники шахти «Гірська» третю добу залишаються під землею, вимагаючи зарплату - Волинець

Гірники шахти «Гірська» третю добу залишаються під землею, вимагаючи зарплату - Волинець

Укрінформ
На шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» 15 гірників третю добу залишаються під землею, вимагаючи погашення боргів із заробітної плати.

Як передає Укрінформ, про це 22 грудня у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець.

«Третю добу 15 гірників шахти «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» продовжують акцію протесту на глибині 700 метрів», - написав Волинець.

Він також повідомив, що вже третю добу голодує голова Незалежної профспілки гірників України шахти «Гірська» Дмитро Одінцов, і шахтарі мають намір продовжувати акцію протесту, доки їм не виплатять 43 млн грн зарплатного боргу, який накопичився за 3 місяці.

«Протестувальники повідомляють про готовність розпочати голодування з наступного понеділка, якщо з ними не розрахуються до кінця року», - констатував профспілковий лідер.

Як повідомлялося, на Донеччині 15 гірників шахти «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» піднялися на поверхню, де знаходилися з 17 грудня, але вони продовжують протест, вимагаючи погашення боргів із зарплати.

Міністерство енергетики планує цього тижня перерахувати понад 700 млн грн на виплати зарплат працівникам державних вуглевидобувних підприємств.

Крім того, 8 грудня Міністерство енергетики перерахувало на виплати заробітної плати працівникам державних шахт 300 млн грн. На початок грудня на державних шахтах вугільної промисловості України заборгованість із зарплати сягнула 2,34 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-