Верховний Суд скасував дозвіл на видобування нафти на Харківщині

Верховний Суд скасував дозвіл на видобування нафти на Харківщині

Укрінформ
Верховний Суд скасував спеціальний дозвіл на користування надрами Південно-Кисівської площі у Харківській області, виданий одному з товариств на 20 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора у Верховному Суді добилися визнання недійсними результатів аукціону, договору та виданого одному з товариств на 20 років спеціального дозволу на користування надрами Південно-Кисівської площі на Харківщині. Початкові запаси газу на цьому родовищі складають 308 мільйонів кубічних метрів, а нафти – 207 тисяч тонн”, - ідеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що два підприємства, які виборювали право отримати цей дозвіл, узгоджували свою поведінку для усунення змагання під час підготовки та участі в аукціоні. Їхні представники тісно комунікували між собою у день проведення аукціону, а подання документів для державної реєстрації цих суб’єктів господарювання та представлення їхніх інтересів у банківській установі здійснювалося однією особою. Таким чином, ці юридичні особи порушили законодавство.

Верховний Суд скасував рішення судів попередніх інстанцій, які відмовили в задоволенні позову прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Верховний Суд скасував спецдозвіл на користування ділянкою з покладами бурштину площею 10,6 тис. га, що розташована поблизу селища Словечне на Житомирщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-